Natuur

Le Marche

Le Marche is een regio in het midden van Italië tussen de Apennijnen en de Adriatische kust met een zeer rijke geschiedenis. Het landschap van Le Marche doet onmiskenbaar denken aan Toscane en Umbrië. Een combinatie van kust, bergen, pittoreske stadjes en een ongerepte natuur maakt Le Marche een heel aantrekkelijk gebied. De schilderachtige kustdorpjes ademen nog een echte middeleeuwse sfeer uit waar je heerlijk tot rust komt. Bovendien is het hier zelfs in het hoogseizoen niet erg druk. Het zuiden van Le Marche is een nog goed bewaard geheim. Diegenen die op zoek zijn naar een stukje ongerept Italië zijn hier zeker op de goede plaats.

Meer info

Nationale en regionale parken

Dat Le Marche een groene provincie is, is te zien aan de vele natuurparken die Le Marche rijk is. De 'Monte dei Sibilinni' en 'Gran Sasso' zijn de bekendste met spectaculaire vergezichten in het land van de steenbok, wolf, beer en de adelaar.

Hieronder vind u meer informatie over de verschillende nationale en regionale parken in Le Marche.

Meer info

Conero (1 uur)

Het natuurpark van Conero ligt net onder Ancona. De hoge kliffen van 572m vormen een natuurlijke onderbreking van de lange zandstranden. De pijnboombossen zorgen voor een aangename verkoeling en de lage mediterrane begroeiing verspreidt een heerlijke geur.

Meer info

Gran Sasso e Monti della Laga (1u 15 min.)

Dit natuurpark in de Apennijnen, dat grotendeels in de provincie Abruzzen ligt, is zeer divers en onder andere bekend om zijn 6 koppels van de L'aquila reale ('steenarend') die hier verblijven. De top van de Gran Sasso vormt met zijn 2.912m het dak van de Apennijnen.

Meer info

Grotte di Frasassi (1u 30 min.)

 Deze grotten zijn ontdekt in 1948 en sinds 1974 beperkt open voor het publiek. Een gids leidt je door een labyrint van gangen en 'zalen'. De tocht biedt een indrukwekkend schouwspel aan kalksteenformaties die bestaan uit stalagmieten en stalactieten. De grotten worden nog steeds onderzocht door speleologen die op zoek zijn naar meer verborgen 'schatten'. De Grotte di Frasassi liggen zo'n 60 km ten westen van Ancona.

Meer info

Monte Sibillini (1u 30 min.)

In het zuidwesten van Le Marche ligt het nationale park Monte Sibillini, onderdeel van de Apennijnen. In de zomer vormen de besneeuwde toppen een mooi wandelgebied, waar je kunt worden overvallen door grote kuddes schapen, en in de winter kunnen de lange latten worden onder gebonden. De hoogste top de Monte Vettore (2.476m) torent hoog boven alles uit. Midden tussen de bergtoppen ligt de Piano Grande ('de grote vlakte') dat met name in het voorjaar een fantastisch uitzicht biedt als de vlakte door duizenden bloemen wordt gekleurd.

Meer info